Målsætning

Vi er et lille familie opdræt, hvor hunden er i centrum. Det at avle er for os en sidegevinst ved det at have hund, og vi er derfor heller ikke et kommercielt foretagende.

Når vi vælger at opdrætte et kuld hvalpe, skal de have de kvaliteter, som gør dem til dejlige familiehunde. Derfor har vi høje krav til de hunde vi bruger i avlen.

 

Mål for opdræt

Hvorfor Berner ?

Hvorfor i det hele taget opdrætte Berner Sennen hunde ? Vi har i Berneren fundet den hund, der for os er selve begrebet en ” rigtig” familiehund. Giver man sin Berner den kærlighed, tid og opmærksomhed, som den har krav på…. Har man en hengiven ven for livet. Den er mild, godmodig, stor og krammesikker, intelligent, lærelysten, dyre og børneglad og en hel masse andet godt, der dagligt sikre et kæmpe tilskud af ekstra god livskvalitet og det vil vi gerne give andre mulighed for at få del i.

Målet for vores opdræt er at avle familiehunde, der lever op til race standarten, hvor det primære fokus er at skabe en sund hund med en høj levealder, da vi gerne vil beholde vores ”bamser” så længe som muligt.

Vores hunde skal have et godt temperament og et mentalt afbalanceret sind. Og så gør det ikke noget at det hele er pakket ind i et smukt og harmonisk ydre, der er en fryd for øjet.

 

Vores krav til avl

Som opdrætter er det vores vision udelukkende at bruge sunde og mentalt stærke hunde i avlen. Dette indebærer

  • Fortrinsvis at bruge hunde med A og 0 i hofter og albuer.

  • At bruge hunde med lav indavlskoefficient

  • At bruge hunde med lang levealder mange generationer tilbage

  • At bruge sunde hunde mange generationer tilbage dvs. tjekke for kræft og arvelige sygdomme så langt tilbage i linjen, som det er muligt.

  • Styrke og tilføre gode sunde gener til racen, altså ikke den nemme løsning.

Desværre kan ingen give garanti for sundhed, hverken med mennesker eller dyr. Men som opdrætter gør vi vores ypperste, for at minimere risikoen for, at der dukker arvelige sygdomme eller dårlige hofter/albuer op i vores avlslinier. Men gener er en uforudsigelig størrelse, også selvom vi avler på sunde hunde og gør et stort forarbejde med, at finde de rette hunde til avlen.

Der udover er det meget vigtigt for os, at hvad enten man skal være hundeejer for første gang eller høre til den rutinerede, altid kan kontakte os med problemer eller spørgsmål vedrørende hunden. Vi håber under alle omstændigheder, at holde kontakten med vores hvalpekøbere, da vi gerne vil følge vores bamser livet igennem.