29. december

Billedet blev taget for et par dage siden, da vi stadig havde sne...... Totterne Aisha og Anakin leger fantastisk i sneen og har opfundet en ny hunde pardans.

Og så lige et par billeder fra i dag. Tre kvarters intens hvalpe stimulation/leg og så er far træt.

28. december

Og her er et par billeder Af tøserne Akeela og Molly, som også er faldet godt til hos deres nye familier.

27. december

Så fik vi et billede af skønne Anton, som er faldet rigtig godt til hos sin nye familie.

 

25. december

Rigtig glædelig jul til jer alle, vi håber i har haft en rigtig dejlig juleaften. Her fik vi hygget og nydt dagen og aftenen i stor stil. Idag stod den på en dejlig lang formiddagstur i hundeskoven, for hele familien, så der kunne blive forbrændt bare en lille smule af julemaden fra igår ha ha. ellers har vi bare slappet af og nydt vores gaver. Uldbamserne fik en gavesæk med div. Guf og ligger lige nu i haven og gnasker i hver sin fyldte okseklov. Vi håber i nyder juledagene og hinandens selskab. ♥

22. december

Vi, her på pilegaarden, ønsker jer alle en rigtig dejlig jul.

 Det forløbende år er at det godt nok er gået stærkt, der har været rigtig meget at se til med planlægning af vores A-kuld, parring, drægtighed og fødsel. Og ikke mindst tiden fra de små uldtotter kom til verdnen og til de skulle flytte hjemmefra til deres nye, dejlige familier. Vi glæder os til at se alle de små igen til vores hvalpetræf i det nye år og til at hilse på nogen af dem på div. udstillinger i løbet af det kommende år.

Alle ønskes en glædelig jul, med familie og jeres kære... vi håber at julen vil bringe jer mange gode stunder, smil på læberne, glimt i øjet og latter i hjertet... GLÆDELIG JUL !!!!!!

fra Jacques & Ayla, Jørn & Maya samt Bina, Aisha og den skønne Anakin.

 

21. december

Julen nærmer sig og det samme gør dommedag åbenbart... Jeg har dog for en sikkerheds skyld købt julegaverne alligevel Tongue Out

Hundene nyder det kølige berner-vjer udenfor og er ikke meget for at komme ind, faktisk kan de ikke rigtig forstå at vi ikke alle sammen sover uden for. Vi vil gerne ønske alle vores hvalpe købere, berner og andre hunde venner, samt familie en rigtig god jul og et godt nytår.

Vi håber at se rigtige mange billeder af de "små" i det nye år.... enten på FB-gruppen eller på mail, please. Og så glæder vi os selvfølgelig til at se jer, som har lyst til at udstille i udstillingsringen. Husk at spørge hvis i bliver i tvivl om noget.

3. december

Så er vi ved at være klar med vores nye hjemmeside. Siden har fået et facelift og blevet pimpet lidt op, hvilket skulle betyde at det bla. skulle bliver nemmere, at se de mange dejlige billeder og videoer af vores dejlige hunde i det nye galleri. Den næste tid vil der blive lagt flere billeder og videoer op.

1. december

Så fik vores smuksak Anakin sin debut som model. Inspirations tillægskatalog på side 7 reklamerer Anakin for diverse hunde artikler. Det er resultatet af et fotoshoot vi havde i Odense for en måned siden, en spændende dag, hvor Anakin klarede det eksemplarisk. Vi har siddet og  ventet i spænding på det færdige resultat, og her er det så.

 

24.november

Udstilling i Strib og både Aisha, Gonzo og mor Bina stiller op. Vi havde ikke de store forventninger til Bina, da hun stadig er stort set pelsløs efter fødslen, men hun elsker bare at komme i ringen, så selvfølgelig skulle hun med. Bina overraskede alle og fik excelent og fantastisk kritik ad dommeren… hvad kan det ikke blive til med pels på.

Aisha`s første optræden i ringen var ventet med spænding og en del bekymring, da Aisha har en tendens til at være mere flyvende en travene….. men , men, men Aisha var helt fantastisk og satte ikke en pote forkert. Hun fik SL (særdeles lovene) og blev vinder af baby tæve klasen.

Gonzo stillede op i baby han og fik ligeledes (SL) og blev 2. vinder. Flot, flot og en super debut for Pilegaardens hvalpe. Anzo var også i Strib, og med på en kigger, og regner med at stille op i Nyborg.

Det var fantastisk at se de ”små” igen og se at de trives og har det godt. Maya og jeg havde en super dag og håber at vi alle ses på hjemmebanen i Nyborg, hvor alle de andre skal ha´ bank ;0)  

   

9. oktober

Der har været lidt langt imellem opdateringerne her, men vi har også haft travlt og en del af opdateringerne om hundene foregår på vores FB - gruppe.

Men Aisha og Anakin har fået deres 12 ugers vaccinationer og var bare i topform. Her til aften starter vi på hvalpemotivation og vi glæder os denne næste etape i deres udvikling.

 

16. september

I går rejste Aton afsted til sit nye hjem og sin nye familie.... Det var faktisk ret hårdt for man når altså lige at knytte sig lidt ekstra, når hvalpen bliver en uge længere. Vi har i løbet af ugen arbejdet ekstra med hvalpene. Da der "kun" har været 3 i stedet for 9 har der været tid til lidt ekstra og de har nydt den ekstra træning og opmærksomhed.

 

14. september

Lige en lille smule opdatering …. Der er så meget at lave at tiden bare suser af sted. Onsdag var ”totterne” ude at øve sig i at gå pænt i snor langs vejen. 1 ad gangen gik Anton, Anakin og Aisha en tur ned af indkørslen, langs grunden ude ved vejen og op af den bagerste indkørsel. Alle var de helt fantastisk dygtige og meget fokuserede. De lagde stort set ikke mærke til trafikken. Selv om både traktorer. Kæmpe ballevogne, lastbiler, biler og motorcykler i høj fart passede os med ca. 1 ½ m afstand. De er helt klart blevet vant til lyden og bevægelserne fra vejen inde fra hvalpe legepladsen. Og så var de så glade for at samarbejde, bruge hovedet og snuden på nye dufte, få en masse ros… og… selvfølgelig! godbidder; -)

Torsdag var de små totter så med i skole for at aflevere børn og være med i 1. time. Det var en stor succes for både totter, børn og lærere. Da vi ankom til skolen, skulle vi først krydse p-pladsen i snor. Der var masser af biler i bevægelse samt børn og voksne omkring os. Men totterne tog al postyret med høj hale og havde bare travlt med at snuse, koncentrere sig om min lomme med godbidderne og satte sig med jævne mellemrum på en fin række foran mig for at få deres del af lommeguffet. Da vi kom op til skolegården, begyndte kirkeklokkerne at ringe solen op. (kirken støder lige op til skolegården) sikke dog en larm ! Totterne kiggede lidt efter lyden … ignorerede den så… og forsatte uforstyrret med at undersøge verdenen og bedåre alle omkring sig. Der blev indkasseret mange. Åhhh… næhhh… Ihhhh….ajj hvor er de søde….og så bløde…..suk….osv. osv. Berner totter kan slå benene væk under enhver ;-))) Inde i Jacques klasse talte vi med børnene om hunde og hvordan man opfører sig overfor dem. Så kom børnene ned i mindre grupper og fik lov til at kæle dem ( flere… åhhh… ihh… nøj …. Udbrud ) Bagefter var de lige et smut ovre i Aylas 9 klasse. Hvor de legede ”narko-hunde” De gik på jagt efter madpakker i skoletaskerne og bandt div. Snørebånd op. Da vi skulle afsted igen var de så trætte at vi måtte bære dem ud i bilen… og hjemme dejsede de omkuld der hvor vi satte dem ned og tog sig en lang, lang lur.

I dag stormer det 1 ½ pelikan udenfor. Totterne har kun lige været et par smut udenfor og så skynder de sig ind igen… stormvejr der for dem til at vælte syntes de ikke lige om. Så i dag står den på kæl, leg og hygge indenfor. I morgen det Antons tur til at flytte hjemmefra. Det bliver godt nok hårdt at skulle sige på gensyn til ham… selvom vi har været meget, meget knyttet til alle vores totter, giver en uge ekstra tydeligt et endnu tættere bånd… køkken rullen må frem igen!  

  

 

11. september

Nyborg tur

I dag tog vi en tur til Nyborg med Aisha og Anton. Anakin fik lov at nyde noget alene tid med mor Bina imens. Da vi kom ind til Nyborg, styrt regnede det. Så vi tog ind forbi loppetjansen (vores dejlige store dyreforretning) og så fik de to totter lov til at gå på opdagelse i butikken, snuse til alt muligt spændende og blive kælet af personalet. De nød opmærksomheden og loppetjansen nød at have besøg af dem. Samtidig fik vi også øvet at gå pænt i snor på vej til og fra bilen. Det var de rigtig gode til !

Hjemme igen snorksov de… og Anakin var frisk og klar til fjol og ballade, så han fik snor på og så gik vi en tur over til genboen og hilste på (blev dog båret hen over vejen) Selvom der kørte både biler, motorcykler og busser lige forbi, tullede han stille og roligt afsted ved siden af mig. Dejligt at de er blevet så vant til trafiklyden fra legepladsen. Anakin syntes det var hyggeligt at blive nusset og kælet hos genboen og gå på opdagelse der. Og vel hjemme igen, var det hans tur til at dratte udmattet omkuld.

 

10. september

Så er en meget underlig weekend gået .

De fleste af Bamserne er flyttet hjemmefra (det er ikke til at fatte at der allerede er gået 8 uger) Undtagen Anton, som vi har fået lov at forkæle en uge ekstra og Aisha og Anakin der skal blive boende hos os.

Det har været vemodigt (og krævet en del køkkenrulle..;-) ) at sige på gensyn til de små. Det har jo været vores små babyer vi har puslet om de sidste 8 uger, stort set 24 timer i døgnet… Og pludselig er de store, selvstændige og klar til en fantastisk fremtid med deres nye forældre. Weekenden har dog også været glædelig. At se vores adoptanters øjne lyse af glæde over endelig at skulle have deres nye barn med hjem, har været meget givende. Vi ved i vores hjerter at de alle vil elske og give deres nye barn det bedste liv de fortjener. Vi har fået nogle rigtig dejlige hilsner og billeder, og der begynder at være liv på facebook gruppen for vores adoptanter. Det er skønt, så skal vi bare lige have de sidste til at oprette en profil, så de kan komme med ….. Vi vil jo i den grad nyde at kunne følge med ;-))))

 

Vi har lagt billederne fra afrejsen ind på billed siden.

 

Vejret i dag har jo været pragtfuldt, og med lige knap så mange bamser om benene, var en tur til stranden til at overskue. Bina nød at dyppe poterne og få vasket maven, og at hun gik i vandet fik også de små til at turde…lidt i hvert fald ! De var alle 3 ud at soppe og få våde poter, og alle fandt de ud af at saltvand ikke smager godt… Der blev skyllet meget grundigt mund i det medbragte vand. Og så blev der ellers snuset, kravlet på sten og kigget på bølger. Da vi kom hjem, gik de alle 3 omkuld med det samme og snorksov i 1 ½ time. Det har været en kæmpe oplevelse.

 

7. september

Dagen i dag er sidste dag, hvor alle hvalpe er samlet for i morgen skal de første flytte til deres nye hjem, og søndag flytter resten. Der er sket så meget i denne sidste uge med hvalpene, og deres personligheder skinner mere og mere igennem for os, der ser dem hver dag.

Det bliver vildt mærkeligt og tomt, for de sidste mange uger har kun handlet om hvalpe… er der nogen der ved om der kommer noget fjernsynet, vi har kun set liiidt nyheder i baggrunden.

Selvom det er lidt med vemod ser vi også frem til at hvalpene skal af sted… vi ved at alle hvalpene kommer til gode og kærlige hjem og samtidig er hvalpene nu nået en alder og aktivitetsniveau, hvor vi simpelthen ikke har hænder nok i huset til at gi hver enkelt hvalp al den opmærksomhed den har brug for og krav på nu…. For lige præcis nu udvikler de sig bare så meget fra dag til dag.

 

Og helt tomt bliver der jo heller ikke, da vi selv skal beholde Aisha og Anakin. Anton er vi så heldige at beholde 1 uge længere og så skal mor Bina ha` rigtig meget opmærksomhed og alene tid sammen med Maya og jeg og ud og gå nogle dejlige ture i skoven.

 

5. November

Okay.. nu skulle det virke på FB.. I går ind på "Maya wulffsberg" og klikker på linket til vores adoptanter og "kennel pilegaardens berner sennen" og anmod.... besværligt, men den eneste måde jeg kan få det til at virke pt.

 

5. November

Nu går det altså stærkt… i går blev hvalpene chippet og i dag var ved dyrelægen og blive sundhedstjekket og vaccineret. Det gik ufatteligt godt og jeg skal love for at der kom gang i klinikken med 9 hvalpe på opdagelse. Specielt tøserne var seje, ikke en lyd da de blev stukket… Et par af drengene sagde piv, da de blev stukket, men som jeg husker det er nålen der bliver brugt på os drenge jo også både længere, tykkere og næsten helt flad ude i enden, og så skal det da gøre ondt :0)

Jeg arbejder stadig på det FB og det skal også nok lykkes.

 

4. November

Hmm. er ikke helt sikker på at i kan komme ind i gruppen på FB ad den vej jeg foreslog... hvis ikke, så skriv til mig på "jørn wulffsberg" og jeg skal se hvad jeg kan gøre.

 

3. November

 

Det var en helt fantastisk dag i går søndag, glade adoptanter, glade hvalpe og som bestilt et super vejr. Det var klimaks på en meget hård weekend og vi vil gerne sige tak til Joan, som gav sig tid til at komme forbi med Fernando…. Super dejligt. Og alle adoptanterne for at møde op med godt humør og være med til at gøre det til fantastisk dag.

Efter at alle var gået klaskede alle hvalpene omkuld og sov så længe at de var meget aktive i nat og syntes at der skulle leges.

Den kommende uge byder på chipmærkning, vaccination og meget andet. Maya og jeg håber vi får rigtig meget tid sammen med hver enkelt hvalp i denne uge, så vi kan få sagt pænt på gensyn. Det er hårdt at tænke på at de skal rejse i weekenden, men også rigtig dejligt for vi ved at de alle kommer hen til en familie, som vil elske dem lige så meget som vi selv gør.

Til jer som er på Facebook…. Kig forbi gruppen” kennel Pilegaardens Berner Sennen” og ” anmod om at komme med” vi håber at vore adoptanter vil skrive historier og lægge billeder op her.

 

30. August

Efter et hårdt program har hvalpene og os selv fået lov til at puste lidt ud de sidste par dage. Hvalpene har fået deres anden ormekur og får ellers leget en masse udenfor.

 

28. August

Alle vores dejlige adoptanter har fået sendt en mail med invitation til ”åbent hus” søndag den 2. september. Vi glæder os rigtig meget til at hygge med dem og hvalpene. Farmand Fernando og ”farmor” Joan kommer også og hygger sammen med os. Hvis der er nogen, som ikke har fået mail så kontakt os lige...Der var lidt problemer med nogle mails.

Hold da op for en weekend der lige stormede ind over os…. Jeg er ikke helt sikker på at vi har nået at trække vejret…. De efterhånden slet ikke små bamser, har virkelig været i vælten de sidste dage. Fredag på besøg i børnehaven, og øve biltur. Lørdag nåede de lige at hygge med Monica, Benjamin og Alberte, der spændt venter på at finde ud af hvilken dejlig dreng, der skal bo hos dem. Og så var der ellers dømt børnefødselsdag for fuld musik…

Om søndagen var de alle i rigtig bad, og selv en tur under bruseren tog de stiv pote. Sæbeskum er noget sjovt noget at næsedutte på ;0) Efter badet var der igen besøg : Dorte, Jørgen og pigerne puslede og hyggede på gulvet og senere på dagen kom Johnny og Anne-Mette på besøg og nussede med de små, men så var de ”små” også helt færdige

igår (mandag) var der dømt ”stille hyggedag”. Der blev leget på legepladsen og vi havde besøg af nogle hundevenner, med deres skønne og søde golden retriver, ”Rita”, det var rigtig sjovt, Bamserne var godt nysgerrige men til sidst syntes Rita at der var lidt for mange omkring hende så hun smuttede ud på den anden side af hegnet…så kunne man sidde og se på dem i stedet for. Hr. grøn og frk. lilla var lige et smut ovre hos genboen. Når man har passeret de 90 år kan det være besværligt at passere landevejen…men man er stadig lykkelig for at nusse små vapser.

Ugen der kommer, skal bruges på at nyde vores bamser og gøre klar til weekendens store ”ryk ind” af dejlige adoptanter, hvalpetester, farmand Fernando og Joan og hvem der nu ellers lige lægger vejen forbi ;-)

Hmmm…. Vi har fundet ud af at hvis A-kuldet havde været et H-kuld. Skulle hr. grøn nok have heddet Hudini.. Han smutter ud af hvalpegården, så snart han ser sit snit til det. Han er blevet så stærk, at hvis han bare kan få fat på kanten med forpoterne, kan han trække sig op over kanten…og vupti…så tusser han rundt i køkkenet og hygger sig…og skælder forfærdelig højt ud når han bliver sat ind i stuerne igen…. Altså indtil han ”planker” dem igen og stolt logrende kommer ud i køkkenet igen.. Hvem der end skal have ham, skal nok sørge for et højt solidt hegn ;-)

Vi har lagt en hel del billeder og nogle video’er ind fra sidste weekends aktiviteter både børnehave besøg, fødselsdags gæster m.m.

 

25. August

I dag fik hvalpene deres ilddåb…. Jacques har fødselsdag på tirsdag og havde i dag sin klasse på besøg, og jeg skal love for at energi og lydniveau nåede højder, så jeg ville ønske at jeg brugte høreapparat, som jeg kunne slukke for….. hvalpene blev hurtigt midtpunkt og ungerne kom ind på skift i små grupper, for at det ikke skulle blive for meget for de små pus.

Da hvalpene skulle have en lille, men velfortjent pause for unger i kassen, var der til gengæld skrig og skrål, høj musik, stopdans, sangkonkurrence mm. Og hvalpene sov bare og ænsede hverken hop, lydniveau eller Justin Bieber udsat for fælles sang (måske de er så heldige at være tonedøve)… Alt i alt klarede hvalpene det helt vildt fantastisk og må jeg sige, langt bedre end Maya og Jeg selv, som er fuldstændig smadret og kunne sove i et år. Lige nu sover hvalpene trygt og jeg tror de sover rigtig længe.

 

24. August

Dagens store oplevelse har været en tur i Jacques gl. børnehave. Vi var dernede kl.9.30, og mens vi bar de ni små bamser ind på et aflukket område, blev der godt nok trykket nogle næser flade mod vinduerne indefra.

Ihh, hvor var børnene spændte, men de havde jo også snakket om hvalpene og set på billeder hele ugen. Børnene blev lukket ud i små grupper (så det ikke blev overvældene for hvalpene) sammen med nogle voksne og fik lov og fik lov til at hilse på. Der blev nusset, kælet og kigget. pænt Alle børnene fik set og aet en hvalp, hvis de havde lyst, og det havde de fleste. Og de små bamser………. Uhh, hvor de nød det. De trissede rundt i mellem børnene og hilste pænt på dem alle sammen, og nød i høj grad opmærksomheden og alle de søde ord.

Så fik de sig lige et lille hvil imens holdene skiftede, og så var de klar igen med logrende haler, glade nysgerrige øjne og en kæl-mig attitude….

Tusind tak for rigtig god planlægning og forberedelse af vores besøg til børnehaven ”skattekisten”. Efter at alle hold børn havde nusset om de små, kunne vi bære tungt sovende bamser ud i bilen…. Sikke dog en masse gode indtryk. Det var en kæmpe succes, både for hvalpene og børnene.

Der bliver lagt billeder ud, når vi på mandag har fået tilladelse fra de forældre, hvis børn er på billederne vi gerne vil bruge.

Herhjemme har bamserne fået udvidet ”kravlegården” igen, der er nu også fri adgang til stue og spisestue i dagtimerne. Det kræver efterhånden en hel del plads når der er ni bamser der skal snuse rundt, undersøge verden, lege og løbe omkring, både ude og inde

 

En meget træt hvalp.....

 

22. August

Her til formiddag var hvalpene ude på en længere køretur, de skulle nemlig besøge dyrlægen og finde ud af at det ikke er spor farligt. De snusede rundt og fandt mange nye og spændende dufte, og lagde sig så ellers bare ned sådan lidt spredt over det hele, som det naturligste i hele verden. De klarede det så flot og alle de nye sanse indtryk gjorde, at de fleste sov på vej hjem i bilen.

 

21. August

 

I går aftes kom hvalpene ud på deres første køretur i bilen. Det var en meget kort tur bare lige for at vænne dem til bilen, og de tog det overraskende flot. I dag havde vi dem så med ud på lidt længere køretur og de var endnu dygtigere.

Her til eftermiddag havde vi besøg af en lille hund, så hvalpene så en fremmed hund for første gang og det var en lille en af slagsen, næsten lige store, men alle var nysgerrige og rigtig dygtige.

 

20. August

I går var hvalpene for første gang ude på legepladsen og det gik super fint og de er i det hele taget ret glade for at være ude. Jeg er i gang med at tage portrætter til denne uge, men det er bare blevet svært at fange dem imens de sidder stille - lige så snart de ser kameraet laver de ballade. Imens Maya prøver på alle mulige måder at distrahere dem, så de sidder stille i bare 1/10000000000000000000000 af et sekund bliver jeg konstant mindet om hvorfor jeg ikke blev Børne og dyre fotograf…. Tålmodigheden mangler, men senere i dag når jeg har ligget på lur længe nok kommer der sikkert nogle flotte ugeportrætter.

 

18. August

I dag er hvalpene blevet udsat for deres første familie fødselsdag.... Det klarede de super flot, men de er også ved at være ret rutineret i at være midtpunkt.

 

16. August

Vi har haft lidt problemer med netadgangen, og har ikke kunne opdatere her på siden. Det har dog ikke stået stille i hvalpekassen i mens. Vi har haft besøg af hvalpekøbere, naboer osv. Hvalpene har været ude i deres udendørs kravlegård og indenfor er de blevet udsat for den skræmmende støvsuger, som de bare tog i stiv pote.

 

15. August

Tirsdag opdatering (tøz føz)

Så blev der endelig en lille kort stund til at skrive en kort opdatering. Tid er absolut ikke noget vi har for meget af i øjeblikket. Bamserne er jo blevet store nok til at få besøg af gæster, og der er mange af dem…

De ”små” er også klar til at begynde socialiseringen og tilvænningen til deres omverden for alvor. Og det prioritere vi rigtig, rigtig højt, så opdateringer og mails tjaa…. Det er ikke særlig regelmæssigt nu, vi bruger tiden på blypperne i stedet.

Der sker utrolig meget lige nu, og de udvikler sig i rivende fart, deres personligheder træder i karakter og hver dag kan de mere end dagen før…

Vi har en hel del gæster for tiden og i dag havde Ayla et par veninder med hjem fra skole. Så der blev tøsehygget i kravlegården. Bamserne skulle i bad, så tøserne blev udstyret med en bunke håndklæder og våde bamser, så var det ellers bare om at gå i gang med at frottere. Det så nu ikke ud som om nogen af parterne havde noget imod det…tværtimod ;-)

Vores dejlige genbo, Bente, kom lige forbi for at ønske Ayla tillykke med fødselsdagen … og pludselig stod hun også og tørrede små bamser sammen med Jørn. Tak for den hyggelige hjælp til jer alle.

Bagefter rykkede teenagerne ud på græsset med de små og nussede videre. De nyder at være ude og bruge næserne på alle de nye dufte og smage lidt på græsset. Det er godt nok noget der gør dem trætte, så de tog sig en ordentlig lur senere (altså blypperne, ikke tøserne)

I morgen aften får vi besøg af evt. kommende hvalpekøbere

torsdag holder vi ”hellig” både de små og os selv trænger til

en rolig dag, inden den står på besøg af hvalpekøbere fredag og familie fødselsdag for både Jacques og Ayla på lørdag…. Der er vist muligheder for rigeligt med nus og kæl i hvalpekassen.

 

13. August

I dag har blypperne været ude og inspicere deres nye udendørs kravlegård, og det var rigtig spændende, men pludselig blev man træt.

 

12. August

I går havde vi besøg i hvalpekassen Kenth og Carina og børnene Ida og Sofie som havde lavet legetøj til hvalpene…. Det var super hyggeligt og hvalpene elsker deres nye legetøj og lege rigtig meget med det som i vil kunne se på billederne.

Senere fik vi besøg af Ove og Gitte, som gerne ville have en Berner snak for at se om det var en hund for dem på et senere tidspunkt. Et par rigtig søde hundemennesker med nogle rigtig gode holdninger, som matcher vores, til det at have hund…. Super hyggelig hundesnak.

Senere i dag skal blypperne ud på græsset for første gang, og vi glæder os til dette næste skridt i deres udvikling. Vi er meget spændte på hvordan de takler det, og hvem der tør tage de første skridt ud i den nye store verden.

 

10. August

I dag har vi haft besøg ”farmor” Joan og familie, som ikke har set hvalpene siden de blev født… der er sket lidt siden. Desværre glemte Maya at tage billeder inden hun sendte Joan og familien af sted i den forkerte retning (håber i fandt Egeskov).

På dagens videoer kan man høre torden og fyrværkeri og andet støj for at træne høje lyde og som man kan se er de ret ligeglade med det.

 

9. August

Hvalpene har gået og talt om at få noget større, så de kunne få mere plads at løbe rundt på… Så nu har vi udvidet med en større kravlegård og der sprintes virkelig igennem, men de er også opflasket med OL i baggrunden. De har nu egen terrassedør ind til hvalpekassen og havekig til de nysgerrige og modige. Mor Bina er også glad for de fine forhold og har nu mulighed for at ligge på de køligere klinker, når der bliver for varmt i kassen.

I dag fik hvalpene deres første ormekur og de var ikke ubetinget tilfredse med smagen, den smagte hverken af mad eller mor. Ellers må vi sige at vi pludselig får rigtig mange gæster på besøg, som liiiige var i nærheden og ville kigge ind ;0)

I dag har jeg og Bina også været på tur i skoven og hun nød virkelig at have eneret på opmærksomheden.

 

8. August

Hu-hej hvor går det stærkt i hvalpekassen. Bamserne er blevet rigtig aktive nu de øver sig i at løbe, logre, bjæffe og lave skarpe vendinger i fuld fart. Når det hele sker samtidig ender det som regel med snuden den modsatte vej af hvor de startede….. det kan være ganske overrumplende ;0)

De fine bisser vokser hurtigt frem nu, og de bliver flittigt brugt. Hvis der ligger en bror eller søster, hvor man gerne selv vil ligge, kan man jo bare hapse lidt i deres ører, så de vågner… Og så skynde sig at snuppe den gode plads når de rejser sig, klar til at lege.

Vi øver skræmmende lyde, så der bliver spillet cd med fyrværkeri, torden og skud imens de nyder maden… Og de er komplet ligeglade med de høje lyde. Hver dag bliver der skruet højere op, så det varer ikke længe før vi andre skal til at have ørepropper i !!!

 

7. August

Hvalpene er efterhånden blevet så store at vi må bruge 2 madskåle det går hurtigere og ”sviner mindre”. Hvalpene er ved at få tænder og bliver dagligt mere aktive og frække.

 

6. August

I går havde vi for første gang besøg i hvalpekassen af nogen af vore adoptanter. Vi var meget spændte på hvordan hvalpene og Bina ville reagere på alt det nye, men det gik over al forventning. De små nød al opmærksomheden og de mange kæl og klap på pelsen og tog det hele i stiv pote. Og de glæder sig til at vise hvor store og dygtige de er blevet til næste gang vi ses.

Vi, Bina og hvalpene havde en hyggelig dag og vil gerne sige tak for en super dag.
Da alle var gået, faldt hvalpene nærmest i koma og tog en rigtig lang lur, hvor de sikkert drømte om masser af spændende nye dufte og lyde.

Der kommer forhåbentlig 3 ugers portrætter senere i dag.

 

4. August

I morgen får vi besøg i hvalpekassen og vi glæder os rigtig meget alle sammen.

 

4. August

I dag skulle hvalpene prøve snaskemad for første gang og som man kan se mangler der stadig lidt bordmanere.

 

3. August

Her til morgen fik hvalpene for første gang majsvælling.

Som i vil kunne se på videoen blev alle godt snasket til over det hele, men sjovt var det.

 

2. August

I aftes fik vi taget lidt video af hver enkel blyp, nogen af dem skal tages om men ellers kommer der video af alle... Der sker så meget hver dag og de udvikler sig så meget hver dag, at vi næsten ikke kan følge med her på siden....... men vi prøver :0)

 

1. August

Bina og far på tur... fandt et skyggefuldt sted på boldbanen og nød at være lidt væk.

 

31. juli

I dag har blypperne fået deres første udvidelse af hvalpekassen og de stormede straks ud for at undersøge det nye.. fantastisk at de alle bare var så nysgerrige og fulde af gå på mod og ikke spor bange.

 

30. juli

De små blyps er nu begyndt at sige en hel masse. Kassen genlyder af de skønneste små bjæf, (men alligevel ganske gennemtrængende…)Der er små sjove knurrelyde der i forbavsende høj grad minder om kurrende duer og et stort repertoire af andre kære, men ubeskrivelige lyde. Ind imellem lyder hvalpekassen som om den er indtaget af en flok chimpanser. Vi glæder os til at de selv kan begynde at høre, vi er ret sikre på at de bliver noget forbavsede over at høre hvor dygtige de er ;-) Deres lyde bringer i hvert fald mange smil frem, når vi sidder og lytter til dem. De helt store smil kommer også frem når de med deres skønne blå/grå perle øjne ser en dybt ind i øjnene. Man smelter fuldstændig og svømmer helt væk i deres intense blik, der forsøger at fokusere….. suk… det er ren magi! Ligesom duften af dem… hvis man kunne komme duften af hvalp på flaske, ville man blive millionær indenfor parfume industrien, det er bare den lækreste duft i verden.

De øver sig alle i at gå og de gør stormende fremskridt dag for dag. De krydser igennem kassen på et øjeblik, når mor Bina forsøger at komme ind til dem. Hun kommer for det meste og beder om hjælp så hun kan komme ind, så skal de små sprintere liiiige holdes tilbage mens hun får lagt sig tilrette. Jeg skulle hilse og sige at det bare ikke er nogen helt let opgave hun har sat mig på der! At holde en stor favnfuld livlige bamser tilbage, når der er en mælkebar i nærheden, kræver både arme, ben og nogle hurtige reflekser. For de kommer superhurtigt rundt, over, omkring, til siden og nedenunder.

I dag besluttede ”frk Lilla” at hun var stor nok til at tage på udflugt alene…. Mens mor Bina lå i kassen og puslede om de små efter maden, smuttede hun hen til kanten hvor bror grøn og blå lå og sov oven på hinanden… ”Hey, en trappe.. den prøver jeg tænkte ”frk. Lilla” Og en-to vupti var hun ude på den anden side, hvor hun nysgerrigt begyndte at snuse omkring. Jeg fik godt nok et lidt bebrejdende sideblik fra Bina, så jeg måtte fiske den lille ”udbryder dronning” indenfor i kassen, hvor hun fik den helt store vasketur efter hendes 17 sekunders sviptur i det fri. Så der bliver lige talt blyppere lidt oftere og holdt øje med om der er nogen der ligger, så de kan bruges som trappe ;-)

Navnene til A-kuldet er nu på plads, men hvem der får hvilket navn ved vi ikke endnu. (undtagen Aslan, hvis navn har været fast siden han hægtede sig på livet igen)

De 3 piger kommer til at hedde:

Aisha, Akeela og Anuska.

Og de 6 drenge skal hedde:

Aslan, Ace, Attila, Anakin, Asterix og Anzo.

På søndag kommer nogle af vores hvalpekøbere på besøg for at nusse med hvalpene for første gang, og jeg er ret sikker på at de glæder sig ganske meget. Vi glæder os i hvert fald til stolt at vise de skønneste hvalpe i verdenen frem til deres kommende familier. Nu er det spisetid for de små igen, Bina har lige været for at hente mig, så nu vil mor Bina og kennelmor, smutte i kassen endnu en gang ;-)

 

27. juli

I dag har Bina haft det mega varmt og har haft mange, men korte besøg i hvalpekassen. Hvalpene bliver bare smukkere og mere individuelle for hverdag, der går.

 

26. juli

I dag har Bina været ved dyrlægen for at få fjernet stingene efter kejsersnittet. Vi var lidt spændt på hvordan hun ville reagerer på at skulle derned….om hun nu tænkte; der vil jeg ikke ind ! jeg fik 7 ekstra bamser med hjem sidst, tænk nu hvis det samme sker denne gang…. Gys og gru ;-) 16 stk. ville være lige i overkanten. Men der var slet ikke nogen grund til at vi skulle bekymre os om dronningens reaktion. Hun vimsede ind til skranken som hun plejer med højt løftet hoved og roterende hale… Halloooo! nu er jeg her …kæl mig…! Ganske som hun plejer. Så vi fik taget stingene uden nogen problemer. Hun var dog ikke helt sikker på at hun ville lægge sig ned, men efter lidt lokken og et par godbidder, lagde hun sig og slappede af imens vores super dyrlæge, Morten fjernede trådene.

Vel hjemme igen var der en, som altid, stormende og frembrusende velkomst i hvalpekassen. Vi delte de små op ved deres ”godt du lige er kommet hjem mor-måltid” Og Bina virkede meget tilfreds med at der ikke var nær så voldsomt et postyr ved mælkebaren. Blypperne er blevet så store at de har svært ved at komme ordenligt til for hinanden, så vi laver lige lidt 2-holdsskift ved de store måltider, for at give både Bina og blypperne lidt mere ro omkring måltiderne.

 

25. juli

I dag er hvalpenes små øjne kommet til syne og det er helt vildt fantastisk. Nu begynder man at kunne se hvem der gemmer sig inde bagved. De har alle været oppe og tage de første prøvende, men meget usikre skridt og nogen har mere styr på det end andre og de holder væddeløb til mælkebaren. De har efterhånden udviklet en helt fantastisk lugtesans… nu skal Bina bare gå ind i stuen før de mælkehungrende små djævle registrere hende og så lyder det som en hel gøgerede - Mmææææææææææælk Nuuuuuuuuuuuuuuu vi er udhungrede skind og ben og har ikke spist i hele 20 min… bjæf, bjæf.

 

24. juli

I dag har de små fået klippet klør igen og de er bare så dygtige til det (gælder også Maya). De er begyndt at komme op og stå på alle fire og så står de og svajer lidt inden de crasher - og så op og prøve igen. De er blevet enormt hurtige til at bevæge sig og Bina når dårligt at sætte poterne inden for kassen, før den ellers så fredfyldte kasse nærmest bliver levende og stormer hende i møde… nogen gange skynder Bina sig at trække poterne til sig og når at flygte inden den altid ædende sorte Berner masse når at vælte hende omkuld.

 

22. juli

I dag er hvalpene 1 uge gammel. De stortrives og vokser helt vildt meget. Det har været en begivenheds fyldt og meget hård første uge og søvn har der ikke været meget af. Nu er hvalpene så store og stærke, at der er mere ro på og den kommende uge skal bare nydes sammen med Bina og de små. Senere i dag kommer ugens portræt billede af blypperne og det bliver spændende se om man også kan se den kolossale udvikling på billederne.

Her i weekenden har Bina sendt mail ud til hvalpekøbere og inviteret dem på besøg i hvalpekassen 4. august og vi glæder os alle rigtig meget til denne dag.

 

21. juli

I dag har Ayla flettet nye halsbånd, så bliver det forhåbentlig nemmere at kende forskel på de små banditter. Som man kan se har de fået besøg af onkel vuf, som fungere fint til at putte sig op ad, når mor er ude af kassen.

 

20. juli.

I dag har alle hvalpene fået klippet klør og det gik faktisk uden problemer. I dag har også været dagen hvor Bina for første gang var ude at gå en go´ tur langt væk fra alle blypperne og det konstante krav om mælk. Det var tydeligt at Bina stolede på, at vi nok skulle passe på de små imens hun var på ”snuse” tur med Maya og hun nød det virkelig meget. Hun er nu begyndt at spise uden for kassen og i aftes nød hun et velfortjent hvil ude under figentræet imens hun gnaskede sit marvben (når man nu ikke måtte føde i den fine rede hun havde bygget, så skulle den da bruges til noget andet)

Alle hvalpene tager godt på i vægt og der er ingen tvivl om at de når at fordoble deres fødselsvægt inden de første 10 dage, som man bruger som pejling.

 

18. juli

Alt ånder nu fred og idyl i hvalpekassen. Bina og vores 9 små fantastiske mirakler trives og nyder livet. Jørn ligger og sover efter hans ”hvalpe-kasse-vagt” Så jeg vil lige prøve at sætte nogle ord på vores A-kulds ankomst til verdnen.

Det var ellers noget af en langtrukken ilddåb, vi har haft med vores A-kuld her på pilegaarden. Bina blokkede op i 36 timer…Nøøjj hvor var vi utålmodige tilsidst. Det var virkelig dejligt at Joan (Fernandos ejer) var med til fødslen, for at opleve vores fælles ”børnebørn” komme til verdnen. Så kunne vi deles om ventetiden og oplevelsen. Efter 36 timer fik Bina sin første lille blyp… en fin pige. og efter yderligere 2 timer kom der med et smut en fin dreng. Vi nåede slet ikke at se han kom. Bina havde to små veer og så lå hen der… Da vi havde ventet 2 timer til, Ringede vi til dyrlægen for at få ham til at give noget ve-stimulerende, og mens han var på vej kunne vi se at nu’ blev den skønne Diva mere og mere træt. Hun havde jo også været i gang i 40 timer. Så da Morten (vores super dyrlæge) kom, blev vi enige om at få resten af de små ud med kejsersnit. Det viste sig at selvom vi havde set 10 blyps på RG-billedet…. Tjaaa … så viste det sig at der ”kun” var 9, så selv RG-billeder kan snyde…

Men vi er rigtig glade for at vi valgte at få de sidste ud ved kejsersnit. For det viste sig at der lå en blyp og spærrede vejen for de andre, da han blev løftet ud var han død….. Men han er vores lille mirakel dreng, der må have haft en lille bitte gnist tilbage et eller andet sted…..for efter at jeg havde gnubbet, tørret, suget, pustet og knoklet løs med ham i 10 min. Lød der pludselig et lille bitte, bitte piv….. og så begyndte han at trække vejret selv! Hold da op for en fantastisk oplevelse. Det kan slet ikke beskrives med ord… men tro mig det var STORT ! Han har fået navnet Aslan, for ligesom i Narnia genopstod han fra de døde og kæmpede som en løve og er lige nu den stærkeste han.

Vi har nu 9 stærke, super sutteglade og vidunderligt skønne hvalpe. Samt en supermor, der nu er rigtig god til at tage sig af de små. Det tog lige lidt tid for hende at vågne ordenligt op efter bedøvelsen, og da hun stadig groggy vågnede lidt op og så ned langs rækken af hvalpe ved mælkebaren… Blev hun vist temmelig overrasket/forskrækket over at se alle de små. …”Hov hvor kom alle de der fra…da jeg faldt i søvn var der 2 og nu ……. 3-4-5-6-7-8-9…Hjælp lad mig komme væk!!!

Hun sprang ud af kassen og skulle lige stå og kigge lidt, men et øjeblik efter gik hun i kassen igen….. meget forsigtigt (tror også vi andre ville få et chok, hvis vi pludselig vågnede op til 9-linger) Men efterhånden som hun er blevet friskere og friskere har hun selv overtaget pasningen af de små helt. Hun er en pragtfuld mor !

Nu skal vi bare slappe af, prøve at indhente den tabte søvn, finde en rytme i ”hvalpe kasse vagterne” og nyde vores store familie i fulde drag.

Tusind tak for støtte, opmuntring, indlevelse og sympativeer til jer der har været med på sidelinjen, det har været rigtig godt med sms’er og små hilsner undervejs. Og vi er taknemlige…

Og Joan ! Det betyder meget at du ville være med, vi har i den grad nydt at dele vores laaaaaange oplevelse med dig. Tak.

De små har fået deres egen billedeside under linket A-kuldet.

 

17. juli

05.00 Så er der vagtskifte i hvalpekassen. Bina har lige været ude og tisse for 1. gang siden fødslen startede... mon ikke det var ret godt. De har alle spist godt i løbet af natten og stor trives. Ellers er planen for idag at de skal vejes og ha´taget billeder.

 

16 juli

06.32 Så er det morgen og jeg har fået 3 timers søvn imens Maya Ayla og Joan har siddet i hvalpekassen og skal sove nu. Bina har haft mange smerter i nat med efterveer og sammentrækninger og er stadig meget påvirket... i løbet af dagen eller i morgen får jeg lavet en side med billeder af de fantastiske, men meget aktivt spisende små plypper.

 

16 juli

kl. 01.46 Efter hvalp nr. 2 gik Bina helt i stå og var helt udmattet, så vi er lige kommet hjem fra dyrlægen hvor Bina fik et kejsersnit...... ) 9 smukke og sunde halpe blev det til efter ca. 40 timer og nu er vi bare træ...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 

15. juli

kl. 21.04 endelig.. hvalp nr. 2 stor flot han. Hvis Bina fortsætter i samme tempo bliver det en laaang nat.

kl. 19.03 så kom første hvalp en lille pige.

kl. 18.47 fødsel er gået i gang

Kl. 17.45 så gik vandet

kl. 7.00

Nej, hun venter da!!!

 

14. juli

Endelig er temp. der hvor den skal være og Bina er begyndt at blokke op…. Inden for de næste 24 timer burde fødslen gå i gang. Bina er begyndt at grave hule inden under figentræet, hvad er der nu i vejen med den flotte kasse jeg har bygget til hende. Men ind kom hun altså, for det er ikke det ideelle sted i regnvejr og om natten at begynde og føde. Nu går vi bare og venter på hun går i gang, men det passer sikkert divaen at vente til kl. 3 i nat med at gå i gang. Og så blev det lige tordenvejr; bare hun ikke begynder at stresse.

Hilsen de rastløse.

 

11. juli

Vi venter og venter og Bina kan altså ikke blive større uden at maven rammer gulvet. Vi havde en lille formodning om, at Bina ville gå i gang tidligere end termin på grund af kombinationen af stort kuld og førstegangsfødende, men det ser ud til at hun vil trække den længst muligt og hendes temp. er da heller ikke rigtig endnu.

Og hvad får man så ventetiden til at gå med? - f.eks. at få malet det fyrrum vi har talt om skulle gøres i de sidste 5 år (godt gået skat)…. Bedre end bare at sidde og vente ik´. Tjekke om vi nu har alt… for 117. gang. Og selvfølgelig servicerer Divaen.

Det er nu onsdag aften og Maya er ude og ”trille” en tur med Bina… og jeg venter – måske der er en stald, som skal males.

 

7 juli

Røgntenbilledet af Binas små blyppere er blevet hængt op på havedøren, så vi kan gå og se (og tælle !) de små ..... Det er forunderligt at de meget snart kommer ud til os. Jeg har helt glemt at fortælle, at jeg mandag aften kunne mærke liv første gang. Det krævede lige et par glædestårer. Jeg blev dybt rørt over at kunne føle de små...en fantastisk smuk oplevelse. Og siden mandag er de helt klart blevet stærkere. Der er temmelig meget "power" på deres bevægelser nu. Er sikker på at zeppeliner Bina, har blå mærker indvendig ;-) igår var der 7dage til hendes termin... Det er snart .... Lige om lidt .... Uuuuhhhhh vi er spændte og krydser fingre for en let og hurtig fødsel.

Binas kennel mor Sanne fra Bernerkrogen sidder i hvalpekasse på samme tid som os med Bernerkrogens Alissa, så stort knus til Sanne her fra.

På billedet kan man se en masse rygsøjler og hoveder i skøn forvirring. prøv selv at tælle...

 

Jeg har taget din plads far - kæl mig. Far er det næst bedste i hele verden.

 

6. juli

Lige lidt opdatering til dem, der følger med.

Bina er rigtig glad for det lidt køligere vejr med finregn, som har ramt os her op til weekenden. Maya har fået ”trimmet maveskindet”….. altså på Bina det er ikke særlig kønt, men det bliver nemmere at holde rent og for de små at komme til.

I dag tog Maya en eftermiddagslur i føde/hvalpekassen, for at vænne Bina til at det er der det skal foregå – fint, da jeg kom ind lå Maya i hvalpekassen og sov og divaen på sin sædvanlige kølige plads på gulvet i soveværelset. Lidt point for at prøve skal hun da ha´:o)

Ellers er vi ved at komme os over røntgen-chokket - vi skulle lige synke at der kommer 10(+) hvalpe…. det er minimum 4 mere end scanningen viste og slog et øjeblik benene væk under os, men vi er oppe at stå igen op og har fået købt en ekstra madskål, mælkeerstatning osv. og er nu helt klar - igen.

Binas mave er ved at sprænges, og da det er i den kommende uge det sker, er vi bare spændte og tiden går kun for langsomt. Hun har termin sidst på ugen, men det er ikke lykkedes for os at få divaen til at fortælle præcis, hvornår i næste uge det sker. Der er derfor mange ting, som skal gå op i en højere enhed og vi får rigtig travlt i den kommende uge. Derfor ved vi ikke lige, hvor meget vi får opdateret under vejs, men ingen er glemt og vi skal nok være der med masser info og billeder af de små blypper.

 

2. juli

Så blev det endelig dagen for røntgen af Binas mave, og dermed en mere præcis indikation af hvor mange små blypper hun gemmer på… Og hold da op!!! På billedet kunne vi med sikkerhed se 10 og én måske´er.

Så alle vores hvalpekøbere burde få deres ønske opfyldt om en dejlig hvalp.

 

29 juni

AHHHHHHH … Så er jeg (Maya) hjemme igen efter et 4-dages ophold på Comwell Kellers park ved Vejle fjord. Jeg var lige af sted på mit helt private ”fødsels-forberedelses-ophold”, så jeg er ”fit for fight” til at ligge på gulvet ved siden af fødekassen et par dage, og have Bina siddende på skødet mens hun føder, hvis det er det hun vil. Og at dømme efter hvor tæt hun har været klistret op af mig, siden jeg kom ind ad lågen … Tjaaa … så må jeg hellere tage et vandtæt forklæde på når tiden for fødslen nærmer sig! Men klar til ubekvemme stillinger i fødekassen og minus-søvn er jeg i hvert fald. Det kan slet ikke undgås efter 4 dage i luksus med uhørte mængder af forkælelse, div. massager m.m. omgivet af skøn natur og ikke mindst helt fantastiske mennesker. Stor tak til Lene (Der har en skøn berner-dreng, verden er lille) Githa (der også er hundemenneske/dyremenneske), Pia, Louise, Lise og Erik W. for at være lige præcis dem I er´ og tak for de dage og de øjeblikke vi har delt! Ord kan ikke dække og rumme hvor stor en betydning det ophold og de skønne mennesker har haft for mig… Så jeg tier stiller og er taknemlig…!

Det var ellers noget af en mave Bina kunne præsentere mig for da jeg kom hjem, den var vokset godt til i løbet af de sidste dage… Fast, flot og rund… Hun ligner en kæmpe pære, når hun ligger på maven og man ser hende oppe fra. Men nu er der jo heller ikke så lang tid til at de små ”blyppere” melder deres ankomst. På mandag burde vi få en klarere fornemmelse af hvor mange ”Blyps” vi ca. kan forvente, vi skal have røntgen fotograferet dronningens mave. Så vi er meget spændte på hvor mange vi kan se (og til fødslen hvor mange der så reelt kommer!) Det bliver også i den kommende uge at jeg skulle kunne begynde at mærke liv. Hvis jeg ellers er heldig og Bina har lyst til at ligge stille på ryggen længe nok til at jeg kan mærke en lille blyp bevæge sig.. Så der er skrevet en utroligmasse mave-nusse-tid på ugeplanen… ;-) Men det skal I nok høre mere om.

Rigtig god weekend til jer alle.

 

25. juni

Den danske ”sommer” 2010 er indtil videre en rigtig Berner sommer og Bina nyder at ligge ude og blive luftet igennem.

Bina bliver bare større og større og hendes mave er blevet helt pæreformet. Hun har fundet en majestætisk ro og hviler bare i sig selv og hun ved helt klart, hvad der skal til at ske. Hun har stadig sine drægtigheds særheder b.la. Synes hun at det er tåbeligt at drikke vand af en skål, når man kan drikke af strålen fra vandhanen eller strålen fra vandkanden, så derfor drikker hun ikke af sine mange vandskåle, der står rundt omkring, men kigger skiftevis på skålen og så på os - og venter på strålen.

I dag har Bina været i bad og ser nu dobbelt så stor ud fordi pelsen er helt fluffy.

 

19. juni

Opdatering

Græsset på den nye hvalpelegeplads, er vokset godt op. Den er nu helt klar og vi venter bare på, at der kommer nogle hvalpe og leger på den!!

Binas mave vokser og hun er blevet dejlig stor og tung. Hun sover/hviler stadig meget og er for nylig begyndt at snorke som en forkølet elefant med kronisk åndedræts besvær….. Når hun først har fået soveværelset til at vibrerer med sine lydbølger, så er det ikke let for os andre at få vores skønhedssøvn, men når bare hun får sin :o)

Ellers er hun blevet mere aktiv, når hun indimellem er vågen altså. Hun har fået mere lyst til at gå ture, selvom det foregår i et ganske adstadigt tempo og turene tager mindst dobbelt så lang tid som normalt.

Men hvad gør det, når man alligevel er oppe før en hvis herre får sko på. Hvalpene ligger og presser på blæren, så Bina vækker mig ca. kl. 4 hver morgen og så skal divaen altså bare ud og tisse… ikke noget med at hun selv går ud og tisser, næ nej mor skal med. Bina sidder og venter med krydsede bagben og først, når jeg har fået tøj på og kommer ud til hende, løber hun over og tisser.

Bagefter sidder vi gerne og venter på solopgangen og har en dejlig morgen nussetid sammen…. Det er faktisk ret hyggeligt, men jeg glæder mig nu til at hun lægger alle sine sære drægtigheds finurligheder fra sig, så jeg kan sove igen. (Når hvalpene er blevet store og flyttet hjemmefra).

 

17. juni

Efter endt inspektion og endelig godkendelse af den nymalede fødekasse, har Maya og Bina haft deres første fødselsforberedelse i fødekassen. Og i hvert fald den ene part havde helt styr på fokus og åndedrætsøvelserne. Maya skal nok komme efter det :)

 

14. juni

Det er hårdt at være drægtig og alle vil nusse ens mave. Så er det jo dejligt at det danske sommervejr tillader en" morfar" udenfor. Det ses ikke på billedet, men Bina er begyndt at spise igen og blevet mere aktiv.

 

11.juni

I dag har været ren juleaften… Hold da op hvor har vi været spændte. I morges var vi ved dyrlægen for at få scannet Binas mave. Og sandelig om ikke min egen mavefornemmelse viste sig at holde stik.. Bina gemmer på små søde gaver i sin mave… jubiiii Hvor er vi bare glade! Og mon ikke der også sidder nogle glade hvalpekøbere rundt om i landet, der har ventet lige så spændte på dagens scanning som os ;-) Så kære hvalpekøbere begynd endelig at samle aviser sammen, vi får brug for mange..!

Dyrlægen syntes at Bina er fantastisk at have med at gøre når hun er dernede. Hun tager alt i stiv pote, helt cool og roligt. Alt mave-hurlumhejet tog hun med stoisk ro, (tror hun har vænnet sig til at hendes mave tiltrækker sig en hel del daglig opmærksomhed.) Selv det at blive trimmet på maven og derefter smurt ind i klistret gele var okay… Hun fulgte selv opmærksomt med på skærmen, og hvor var det STORT at kunne se de små fine ”blyppere” derinde. Vi kunne se fine stærke hjerteslag og små forben… fantastisk oplevelse. Søren (den ene af vores to superfantastiske dyrlæger) mener at den skønne diva, er i super form, så det skulle gerne være med til at give en lettere fødsel (forudsat hun holder formen;-)

Den skønne diva er efter en god uges manglende spiselyst, begyndt at spise lidt igen.. selv drægtighedsfoderet ryger indenbords… det er dejligt! Vi andre er også ved at have det meste klar til ”blyppernes” ankomst; Fødekassen er bygget og blevet malet, hvalpe legepladsen er færdiganlagt og der en vokset græs frem igen. Dankortet er blevet rødglødende efter flittig brug til at shoppe div. halsbånd, bunkevis af legetøj, wet-beds, foderskåle, hvalpevægt, varmeplade m.m. Det er bare så sjovt og hyggeligt at shoppe til de små !

Nu er det bare at den rigtig laaaaaaaange ventetid begynder for alvor... helt til en gang midt i juli.. Der er længe, længe til! Det bliver spændende til den tid at se hvor mange gaver Bina og Fernando har lavet til os. Selvom vi på scanningen fik en nogenlunde ide, om hvor mange små pakker der er, siger vi det ikke højt! (det er heller ikke lige til at se hvor mange der gemmer sig ved en scanning) Men giv meget gerne dit gæt på antallet af hvalpe, enten via mail eller skriv i vores gæstebog (under kontakt) Så må vi se om der er nogen der rammer rigtigt.

Sikke dog en dejlig dag i dag… vuf vuf vuffelivov.

 

9. juni

Tik-tak tik-tak tik-tak… Hold da op hvor går tiden bare langsomt, når man venter på noget ! Men nu er der kun 2910 min. til scanning af den skønnes mave. Og vi er så spændte! Hun opfører sig dog stadig mere og mere drægtig, har de sidste par dage haft så meget kvalme at mad bare ikke er noget hun gider, (heldigvis har hun lidt at tære på) Det eneste der kan lokke divaen til at få lidt ned er… Kogt kanin, kylling, lever og den daglige dentastick. Men det fine drægtigheds foder bliver spyttet ud når jeg har formastet mig til at blande lidt af det i hendes kaninguf. Damen kan spytte en lille tørfoder gnalling over en meter væk… Gad vide om det kan blive en ny OL-disciplin. Ellers sover hun meget og er ualmindelig doven. Jeg føler mig som den ondeste ”hundemor” når jeg nærmest er nødt til at tvinge hende ud at gå de daglige 4 km. Men det er vigtigt at holde hende bare i nogenlunde form. Også selvom hun ser meget fornærmet på mig og sætter sig ned med jævne mellemrum, når vi har gået et par kilometer. Hov nu er der kun 2855 min. Det er næsten ligesom at vente på juleaften, da man var barn…

 

4. juni

Jaii, i dag kl. 8.50 er der ”kun” 10080 minutter til scanningen af Bina. Hun vil stadig ikke selv fortælle noget, men hun virker dog mere og mere drægtig.

 

29. maj

Så fik vi endelig rekonstruerede de tabte data fra 2010 og 2011, dejligt for der rigtig mange billeder af Bina som hvalp.

 

28. maj

 

God Pinse

En hård og lang pinse er ved at være overstået. Den har stået i det helt store ”hundetegn”. Vi har været på bernerfestival og hygge. Det var planen at vi skulle have udstillet Bina i weekenden, men da løbetid og parring jo foregik før beregnet, valgte vi at lade hende blive hjemme. Vi vil ikke risikere at stresse hende hvis hun er drægtig, hun skal bare hygge og vokse i fred og ro.

Weekenden har også budt på overbelastede stemmebånd… Vi har haft travlt med at tale med interesserede hvalpekøber. Det har været enormt hyggeligt og vi har fået talt en masse om bernere og hundesnak generelt, så nu trænger stemmen også til et par dages pause ;-)

Af de hyggelige hundesnakke vi har haft fra torsdag aften og frem til mandag eftermiddag, er tre familier blevet godkendt til at adoptere en hvalp fra os.

De har alle sat sig godt ind i hvad det vil sige at byde en berner velkommen i familien (Nogen mere end andre…ikk’ Maria … det varmer en kennel mor og fars hjerter!)

Vi har en god mavefornemmelse med disse familier og føler tillid til, at de hver især vil gøre deres bedste for deres kommende familiemedlem.

Så vi byder med glæde velkommen i familien til pinsens godkendte hvalpekøbere:

Anne-Mette & Johnny fra Ølgod/Tistrup

Kenth, Carina, Ida & Sofie fra Allerød

Malene, Per & Maria fra Herlev

I forhold til det mulige indhold af Binas mave, er der planlagt scanning den 11-6, så vi kan se om hun er drægtig. Ved godt at man ikke kan sige noget med sikkerhed før scanningen… men mavefornemmelsen siger altså at den skønne går og gemmer på små gaver til os… Dronningen har morgenkvalme, appetitten, er markant ændret, hun er mega træt og sover meget, allerhelst med en af os inden for en poteafstands rækkevidde eller tættere. Der er mange små ting i adfærden der får mavefornemmelsen til at være på den gode side. Så nu kan vi bare vente spændt på billederne fra scanningen.

Tak for en dejlig weekend til alle de dejlige hundemennesker der har været med til at fylde den ud. ;-)

Bina kvikkede lidt mere op her til aften, da det blev lidt køligere og er her ude at gå spor.

 

15. maj

Parring

Så krydser vi fingre, tæer og holder håret flettet. Bina blev i weekenden parret med Kjærs Fernando. Bina og jeg havde lånt Joans forældres sommerhus, super fantastisk… vi er meget taknemmelige for at det kunne lade sig gøre, luxsus.

Første dag var Bina lidt usikker og vidste ikke rigtig hvad det gik ud på, hun stillede sig fint op med halen godt til side, men trak sig væk, når det var ved at blive alvor (kan godt være lidt svært når det er første gang). Der blev ringet efter Steen fra Kennel Kjær og da han havde haft en finger med i spillet + lidt glidecreme gik det som smurt. Bina og Fernando hang sammen i 19 minutter.

Næste dag gik det rigtig, rigtig godt. Bina vidste nu hvad det gik ud på og smuttede selv ind for at hente Fernando, da hun blev lukket ud af bilen. Endnu en super parring, de hang sammen i 19 min. Stor tak til den lokale sexguru, Steen, der igen var kommet forbi for at give en hjælpende hånd, hvis det blev nødvendigt. Steen var rigtig god til at dele ud af sin viden og erfaring, så vi lærte en masse… Tusind tak.

Mandag morgen foretog vi 3. og sidste parring, denne gang hang de sammen i 22 min. Så det har været en romantisk og hård weekend. Nu kan vi så bare vente spændt og se om de flotte parringer har givet bonus og skabt små blybber i Binzens mave.

 

2. maj

Bina har snydt os og er gået i løb 3½ uge før tid, og dermed sat hele huset på den anden ende.

 

9 April

I dag er det Binas fødselsdag hurra, hurra.... Hun bliver 2 år, og hvilke pragtfulde 2 år sammen med prinsessen.

 

24 Februar

Vi er på jagt efter en kæreste til Bina. Og har i dag været en tur i Juelminde for at besøge Kjærs Fernando… Ham har vi et godt øje til som avlshan til Bina. Han er en lækker ”loverboy” med gode stænger. Og vi havde en skøn dag….og vi har nu fundet den helt rigtige kæreste til Bina…..Endelig, 6 månedes intensivt eftersøgnings-arbejde er vel overstået.

 

21-22 januar

Så var det blevet tid til årets første udstilling i nyborg. Bina var blevet badet, børstet og trimmet til den store guldmedalje, og så rigtig lækker ud. Om lørdagen blev det til very good, samt en kritik der sagde at hun var overfed, ikke havde nogen muskler og ikke bevægede sig sundt. Om søndagen fik hun excellent og en kritik der sagde hun var velbygget, muskuløs, fine bevægelser og et stærkt brystparti….Hmmm der kan ske meget over en god nats søvn. ;-)

 

14 januar

I dag har vi været en tur i Fredericia, for at besøge

Lille Strands Ludvig. Vi havde en rigtig dejlig dag og en masse dejlig hundesnak. Tak for en hyggelig dag til Ulla og Jens.

 

2. Januar

Så er jul og nytår vel overstået. Vi havde en stille og rolig nytårsaften herhjemme på gården…..Da vi bor på en bakketop kan vi se fyrværkeri langt omkring, men uden den voldsomme støj. Der er en del fordele ved at bo ude på landet når man har dyr.

I juledagene viste Bina at hun har styr på julesangene. ”højt fra træets grønne top” er klart hendes favorit , specielt linjen ”først skal træets vises, siden skal det spises….” Vi fik en lille video af hendes fortolkning…se den her..

Behøver jeg sige at der blev skåret ned på aftensmaden den dag…. Men hun var ikke til at stå for… ;-)